Voćarstvo

Sorte jagoda – koje vrste jagoda postoje i koje su najbolje?

Jagode, sočni biseri prirode crvene boje, nisu samo voće koje osvaja nepce, već i voće sa bogatom istorijom i poznato po tome da postoje razne ...
Pročitajte →

Crna ribizla – lekovita svojstva i zašto je uvrstiti u ishranu?

Crna ribizla pripada porodici bobičastog voća, a njen plod je veličine grozda. Prepoznaćemo je u prirodi tako što raste na velikom grmu. Ove bobice otporne ...
Pročitajte →

Orezivanje voća – kako pravilno orezati voće zimi?

Nakon određenog vremena od sadnje voćnjaka, često se suočavamo sa izazovom visokih stabala ili nepravilno razgranatih krošnji. U želji za obiljem voćaka, pravilno zimsko orezivanje ...
Pročitajte →

Divlji kesten i pitomi kesten – koja je razlika?

Kesteni su već vekovima jedan od najvećih predmeta uzgoja u poljoprivredi, nudeći ne samo ukusne plodove već i vredno drvo. Kada je reč o kestenovim ...
Pročitajte →

Uzgoj banana – kako uzgajati banane?

Uzgoj banana je fascinantna i sigurno nesvakidašnja pojava u našim predelima, ali svakako moguća. Uzgoj banana zahteva određenu pažnju, brigu i stručnost. Ova biljka je ...
Pročitajte →

Voćne mušice – kako se rešiti voćnih mušica?

Voćne mušice poznate i kao vinske mušice su pravo opterećenje mnogima u kući, ali posebno u kuhinji. Vinske mušice mogu biti prava napast, pogotovo u ...
Pročitajte →

Zimsko prskanje voća – kada i kako se obavlja?

Zimsko prskanje voća je ključan korak u održavanju zdravlja i produktivnosti voćnih stabala. Ono pruža brojne prednosti, uključujući zaštitu biljaka od štetočina i bolesti, stimulaciju ...
Pročitajte →

Nekoliko saveta za savršen voćnjak

Voćnjaci su oduvek bili cenjeni zbog svoje lepote, produktivnosti i obilnih prinosa koje pružaju. Bez obzira da li ste početnik u baštovanstvu ili imate dugogodišnje ...
Pročitajte →
vocnjak-trava-drvo

Krečenje stabala – kako napraviti smešu za krečenje stabala voća?

Da li želite da zaštitite voće na svom posedu od hladnih zimskih dana? Krečenje stabala voća je agrotehnička mera koja se koristi od davnina. Predstavlja ...
Pročitajte →

Japanska jabuka Kaki – kako se orezuju i uzgajaju japanske jabuke?

Japanska jabuka (lat. Diospyros kaki) je višegodišnja biljka koja je, usled karakterističnog slatkastog ukusa koji podseća na mango i izgleda nalik paradajzu, zadobila epitet “hrana ...
Pročitajte →